Algemeen oefentherapeut

Voor wie is het geschikt?
Oefentherapie Cesar is voor iedereen geschikt die klachten of aandoeningen ervaart aan het steun- en bewegingsapparaat. 

Oefentherapie Cesar
Dagelijks maken we veel bewegingen. We staan, zitten, tillen en bukken. Daar denken we eigenlijk niet over na totdat we last krijgen van vervelende klachten. Het doel van de oefentherapeut is om de klachten te verminderen, zo mogelijk op te heffen en herhaling te voorkomen. Oefentherapie Cesar leert je een juiste houding en een goede manier van bewegen aan. Je wordt bewust gemaakt van verkeerde gewoonten. De bestaande klachten worden behandeld en we proberen te voorkomen dat je weer last krijgt van dezelfde klachten in de toekomst.

Door middel van oefeningen worden nieuwe en gezonde bewegingsgewoonten getraind en aangeleerd.  De therapie richt zicht op uw leef- en/of werksituatie. Gedragsverandering staat centraal in de behandeling. Kenmerkend voor Oefentherapie Cesar is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt aangepakt, zodat de klacht verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden

De behandeling

De behandeling neemt ongeveer een half uur in beslag. De eerste behandeling bestaat uit een bewegingsonderzoek en een intakegesprek. Er wordt gekeken naar je houding en bewegingen in relatie tot je klachten. Daarna kunnen testen gedaan worden om de conditie van de spieren en gewrichten te beoordelen. Er wordt een behandelprogramma opgesteld met oefeningen en adviezen voor je houding. Deze oefeningen worden, in samenspraak met jou, afgestemd op jou mogelijkheden en beperkingen.

Om een goed beeld te krijgen van je houding, is het noodzakelijk dat dit onderzoek wordt gedaan in ondergoed of korte broek. Dit in tegenstelling tot de reguliere behandeling, u kunt dan uw kleding aanhouden. Trekt u bij voorkeur wel makkelijke kleding aan. Wanneer de klachten het niet toelaten om naar de praktijk te komen, bestaat de mogelijkheid dat de behandeling bij je thuis plaatsvindt.

Directe toegankelijkheid oefentherapie

Sinds 1 juli 2008 is een verwijsbriefje van uw huisarts of specialist niet meer noodzakelijk. Je kunt dus zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken. Ik heb met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Het voordeel hiervan is dat ik rechtstreeks de rekening voor je kan indienen, zodat je daar niet mee belast wordt. Ten slotte zijn er zijn geen wachttijden, je kunt direct bij mij terecht voor een afspraak.

Klachten waarvoor je naar een Oefentherapeut toegaat: 

Behandelen van houding en beweging bij neurologische aandoeningen, zoals hernia, ischias en uitstralende zenuwpijnen, ziekte van Parkinson, M.S.
Behandelen van houding en beweging bij orthopedische aandoeningen zoals artrose, osteoporose en ziekte van Scheuermann
Behandelen van houding en beweging bij reumatische aandoeningen zoals reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew
Houdingsafwijkingen bij kinderen, pubers en adolescenten, zoals bijv. een scoliose
Lage rugklachten (spit, stenose, hernia, wervelfractuur, spondylolisthesis, slijtage)
Bestrijden en voorkomen van klachten ten gevolge van beroep, hobby of sport
Therapie/revalidatie na een operatie of langdurige ziekenhuisopname
Bekkenklachten bijv. tijdens je zwangerschap 
Arm- nek en schouderklachten (CANS/RSI)
Hoofdpijnklachten en spanningshoofdpijn
Achteruitgang in mobiliteit bij ouderen
Heup- knie en voet klachten
Chronische pijnklachten 
Slaapproblematiek

Adresgegevens

Noordhoekring 328 
5038 GH Tilburg
06-23419136
info@andersinbeweging.nl